Yllättävän hyvä – TE-keskuksen yrittäjyyskurssi

Työttömyyteen on kuulunut monia yllättävän myönteisiä kokemuksia. Yksi niistä oli yrittäjyyskurssi, jolle hain TE-keskuksen kautta. Rehellisesti sanottuna odotukset eivät olleet korkealla. Valmistauduin hankkimalla kurssiseuraksi erittäin hitaasti valmistuvan neuleen.

Enpä olisi voinut olla enempää väärässä.

Ensimmäinen oman työttömyyteni alkuun natsannut kurssi oli Koulutuskeskus Cimsonin englanninkielinen ‘Start your own business and employ yourself – entreprenour training’. Olin Cimsonin Mikko Loikkasen johdolla järjestämään kurssiin äärimmäisen tyytyväinen.

Kurssille pääseminen vaati hieman aktiivisuutta. Kirjoitin hakemuksen liitteeksi liiketoimintaideasta ja osallistuin haastatteluun. Karsinta oli varsin tiukka, hakeneista 86 kurssille otettiin 15. Hyväksymiskirjettä availlessa oli samantapainen voittajaolo, kuin aikanaan opiskelupaikkaa pokatessa.

Fiksujen, omasta liikeideastaan innostuneiden kurssilaisten kanssa tehdyt tehtävät ja käydyt keskustelut toivat aivan uudenlaista näkökulmaa pitkän työuran jälkeen uupuneeseen mieleeni. Aloin uskoa, että kaikki oli ehkä sittenkin mahdollista, myös omalla kohdallani. Unelmia kannatti tavoitella, eikä yrittäjyys ollut tällä sektorilla millään lailla poissuljettu vaihtoehto.

Päättäjäiskahveilla kehuin TE-keskuksen työntekijälle kurssin pystyyn.

Millaisia kursseja TE-keskuksella on tarjolla?

You name it. Useat TE-keskuksen kautta haettavat koulutukset tarkentuvat pohjaopintojen perusteella ammatilliseksi työvoimakoulutukseksi. Voit täydentää osaamistasi esimerkiksi autokauppiaaksi, lähihoitajaksi, automaalariksi, muutosasiantuntijaksi sote-uudistukseen liittyvissä asioissa tai vaikkapa kuorma-autonkuljettajaksi

MuutosKoulutus on räätälöity irtisanotuille yhdessä työnantajan kanssa, RekryKoulutuksen suorittaneena puolestaan työllistyt suoraan yritykseen. Tarkista ajankohtainen tilanne ja sinulle sopivat kurssit TE-keskuksen sivuilta.

Mikäli yrittäjyys puolestaan todella kiinnostaa, niin tukea on tarjolla myös TE-keskuksen tarjoamien kurssien jälkeenkin.