Polttaa, polttaa!

Lapsena suosittu leikki oli valita jokin esine ja johdatella kaveria sen läheisyyteen yksinkertaisella ohjeistuksella. Mikäli kaveri meni kohteesta kauemmas, niin sanottiin, että kylmenee, kylmenee. Mikäli oli aivan lähellä kohdetta, niin sanottiin, että polttaa, polttaa.

Mielenkiintoinen pätkätyöni on päättymässä vuoden vaihteessa. Lähestyn tilannetta, jossa arvostaisin kovasti kaverin vinkkejä lähestyvästä kohteesta. Nimittäin piilotyöpaikasta, kohteesta, joka on hänen näkyvissään, mutta ei minun. Polttaa, polttaa!

Piilotyöpaikat lymyilevät verkostossa, kuten kalat järvessä. Kaikki tietää, että siellä niitä on. Kalojen metkut tuntevalla kalastajalla on kuitenkin ylivoimainen etulyöntiasema sunnuntaipilkkijöihin nähden.

Vaikka tiesin mitä haluan, keväällä tuli heiteltyä syöttiä samoille apajille, missä oli parhaassa tapauksessa satakunta muutakin samoissa aikeissa. Kyllä siinä kalallekin tulee kiusaus tarttua tutunnäköiseen koukkuun, jos sellainen vaan on saatavilla.

Nyt ajattelin kokeilla toisenlaista lähestymistapaa. Kertoisin omalle verkostolle, että tällainen osaaja on vuodenvaihteesta vapaalla jalalla. Pistin siis FB:hen sekä LinkedInin puolelle päivitykset aiheesta ja jäin odottelemaan. Löytyisikö somen toiselta puolelta sateenkaaren pää, joka johtaa työllistymiseen?

Mitäpä somessa huutelu sai parissa päivässä aikaan?

  • Sain suoraan useita vinkkauksia avoinna olevista työpaikoista.
  • Päivityksiä myös jaettiin muutamia kertoja sekä kommentoitiin positiivisesti. Tämä lämmitti mieltä todella paljon. Kun muut uskovat sinuun, on helpompi myös uskoa itseensä.
  • LinkedIn – profiilini Who has viewed your profile -käyrä ampaisi ylöspäin saman näköisesti kuin ilmakehän hiilidioksipitoisuus. Aivan varmaan joku rekrytoijakin siellä kuikkimassa anonymiteetin suojissa :)!

Kun aloitan vakavasti heittämään verkkoja vesille, täytyy muistaa verkostolta jo saatu tuki. Avoimia paikkoja tulee joka tapauksessa selattua satoja, useista eri lähteistä. Niistä suurin osa sopii jollekin toiselle paremmin kuin minulle – ehkä juuri sitä etsivälle työnhakukollegalle.

Anu Heikkilä