Pakkomuutto Kangasalle

Kuvakaappaus Kangasalan kunnan verkkosivuilta näyttää sateenkaaren pään lupaavasti päättyvän Pirkanmaalle. Jätin silti välistä.

Tässä päivänä muutamana sain viestiä Pirkanmaan TE-toimistosta. Sen mukaan olin siirtynyt työttömäksi työnhakijaksi Hämeeseen, tarkemmin ottaen Kangasalan kuntaan.

Viesti hätkäytti, mutta päättelin sen lukuisista kirjoitusvirheistä johtuen olevan spämmiä. Totuus valkeni vasta kirjautuessani TE-palveluiden Oma Asiointi- sivustolle. Virallisista tiedoistani löytyi toden totta ihan tarkka katuosoitekin Mansesta itään.

Kädet hieman hikoillen heitin ukolle aamukahvipöydässä, että nyt tuli näemmä pakkomuutto ja asumisero, ainakin näin virallisten tietojen perusteella.

Tokihan köyhän ja työttömän kuuluu olla nöyrä ja hallituksen politiikka auttaa asennoitumaan tekemällä työn vastaanottamisesta entistä halutumpaa ja kannattavampaa. Vuoden vaihteessa 2017 pelilaudalle napsahtivat muun muassa pakollinen oman auton käyttö työssäkäyntialueen ulkopuolella, matkoihinkin sai suttaantua nyt yli kolmekin tuntia päivässä. Että eikun äänikirjaa pyörimään ja podcastit tulille!

Mutta että pakkomuutto, tokko tuo nyt vielä kuului Sipilän hallituksen keinovalikoimaan, vaikka taustamuistioissa joku innokas erityisavustaja on ehkä ideaa jo pyöritellyt. Jätin siis soittopyynnön Oma Asiointi – palveluun ja jäin kynsiä pureskellen odottamaan asian ratkeamista.

Viikon sisällä asiaan palattiinkin. Homma oli kussut juuri niin kuin olin arvellut. Google oli jo kertonut, että Kangasalla asustaa kokonimikaima. Niinpä sitten hänen ilmeisesti ilmoittautuessaan työttömäksi oli TE-keskuksen virkailijalta jäänyt sotut tarkistamatta. Virhettä pahoiteltiin ja luvattiin panna palautetta eteenpäin.

Tätä kirjoitettaessa saan edelleen Pirkanmaan TE-toimiston uutiskirjettä ja ilmeisesti olen tippunut Uudenmaan vastaavan postituslistalta. Uusi soittopyyntö on jo vetämässä Oma Asiointi-limbossa.