Yhteisöllinen työtila Keravalle?

Kotikaupungissani on ilokseni ollut jo pitkään hyvää pöhinää kaupunkikulttuuriin ja yhteisöllisyyteen liittyen. Laadun takeena hommia on pyörittänyt projektipäällikkö Anna Evilä tiimeineen. Kaupungissa tyhjillään oleville tiloille on aktiivisesti haettu käyttäjiä luovilla ratkaisuilla.

Tiloihin liittyen meneillään on Kreava-innovaatiokilpailu. Kilpailussa on kolme kategoriaa, joista yksi on kaupungin vetovoimaisuus.

Olen pyöritellyt alkuvuodesta ideaa oman yrityksen perustamisesta. Todennäköisesti kyseeseen tulisi yhden ihmisen nyrkkipaja. Eniten asiassa on mietityttänyt sen yhteisöllinen puoli. Vaikka yrittäisin yksin, olisi paljon hauskempaa, jos käytössä olisi tätä varten yhteisöllinen työtila.

Tilaan olisi helppo varausjärjestelmä ja sitä voisi käyttää matalalla kynnyksellä tunteja, päiviä tai viikkoja. Mahdollisesti erillinen neukkari sekä tietysti paikan sydämenä kahvihuone/sohvaryhmä, jossa muuten itsellistä työtä, työnhakua tai vaikkapa yrityksen perustamista miettivät voisivat kohdata. Ehkäpä tila sopisi myös etätyöntekijöille, joille omassa kotona työskentely ei ole syystä tai toisesta mahdollista.

Tällainen tila kotikaupungistani puuttuu. Ihan varmaan parantaisi kaupungin vetovoimaisuutta etätyöntekijöiden ja itsensä työllistäjien keskuudessa! Eikä tarvitsisi olla edes maksuton, mutta kohtuuhintainen ja helposti käytettävissä.

Tulisitko messiin rakentamaan ideaa pidemmälle tuota alussa mainittua innovaatiokilpailua silmällä pitäen? Tai tietäisitkö jonkun, jonka hermoon tämä voisi jollain tapaa osua? Pidetään skypepalaveri tai tavataan vaikkapa Kulmiksessa!

Ilmaise kiinnostuksesi kommenteissa, niin jatketaan tästä 🙂 Hakemuksen pitäisi olla valmiina 9.4. mennessä. Osallistuakseen ei tarvi olla edes keravalainen!

Anu Heikkilä

#kerava #yhteisöllinentyötila #yhteisöllisyys

Photo by Robson Hatsukami Morgan on Unsplash

2 comments

  1. Olen koiinnostunut sillä olen itse luopumassa omasta tilastani jota en tarvitse päivittäin.mielelläni tapaisin.t.ulla mersinli bms-bodymindspirit

    • Kiitos yhteydenotosta Ulla! Pistän sulle viestitä tulemaan. T: Anu

Comments are closed.